lørdag 25. september 2010

Vellykket forskningsnatt med over 1200 deltakere!

[Crossposted fra alexanno.net]

Igår kveld var det researchers night på Realfagbygget på NTNU. Vi på Geomatikk hadde i år forberedt en stand for å vise noe av spekteret til fagfeltet på en morsom og attraktiv måte. De ulike aktivitetene vi endte opp med var;
  • FaceScan - Få et bilde av ansiktet ditt i 3D
  • Skytekonkurranse med totalstasjon
  • Ulike måter å se i 3D på
  • LiveScan
Det kom veldig mange innom standen vår! Vi hadde beregnet at vi maksimalt rakk å scanne ca 30 elever på FaceScan, men endte opp med over 70! Det var tydelig at ungdommen ønsket å få det tilsendt på mail istedenfor CD. I tillegg ble det en slags "trend"-effekt av dette - hvor flere jentegjenger kom "å bare måtte ha sånn 3D-bilde til å poste på profilen sin". Med andre ord nøyaktig det vi hadde håpet på!

Skytekonkurransen var også en stor suksess for både jenter og gutter. Det viste seg å være litt for vanskelig så det ble lov til å "jukse" litt for å treffe blinken. I tillegg spurte vi elevene hvor langt de trodde det var til blinken i skråavstand. Svarene varierte enormt, fra 6 meter til 37 meter! Den riktige avstanden var forøvrig 20 meter.

3D-visning var også en suksess hvor det flokket elever rundt skjermene med ulike typer briller. Vi hadde både anaglyph-briller (rød/blå) og "shutter-briller" som er elektroniske briller som synkroniseres med skjermen. Spesielt var flere imponert over visningen av en videosnutt av Halo Reach i 3D som tilogmed trakk noen vekk fra Segway-standen(!) med kommentaren "jøsses erre Halo Reach i 3D! Dritfett!".

LiveScanning ble litt variert suksess og må nok raffineres til en eventuell neste gang. Scanningen kunne ikke settes til å gå kontinuerlig og gikk enten for fort eller for sakte. I tillegg krasjet laptopen som kjørte scanningen en god del ganger. Så dette var veldig nyttig erfaring til neste gang.

Alt i alt synes jeg arrangementet gikk kjempebra og over all forventning! Anslagsvis nådde vi nok fram til ihvertfall 120-150 elever i vgs. som er helt perfekt i målgruppen vår / Ingeniørvitenskap og IKT.1 kommentar:

SigTill sa...

Hørtes ut som et vellykket opplegg!