torsdag 24. september 2009

NTNU Campuskart - OpenStreetMap

NTNU sine campuskart fungerer idag for å navigere generelt rundt på campusene til NTNU, samt å finne rom. Kartene er relativt statiske og funksjonaliteten er svært begrenset.

Motivert av dette har NTNU sin informasjonsavdeling bestemt å lage nye kart. NTNU er "samarbeidspartner" til Norge Digitalt og får derfor, i prinsippet, tilgang til bruk av bla. Statens Kartverk sine data. Grunnet vanskelig lisenser og vanskelig tilgang på disse ble anvendelse av disse data forkastet. Istedenfor ble det valgt en OpenStreetMap-løsning. NTNU skal altså "manuelt" lage kartdata nøyaktig nok til formålet og legge dette inn i OpenStreetMap.

I den forbindelse trengs det et dugnadsarbeid. NTNU har ansatt noen til å lage data, men 1-2 personer bruker lang tid på å lage all nødvendig data. Derfor oppfordres det til å bidra til dette prosjektet! Det ryktes også om at bidrag vil gi lodd for å vinne premier - antakligvis vil sannsynligheten for å vinne øke med antall/mengde på bidrag. Følg med!

Alle som er interessert oppfordres til å se nærmere på:
http://ntnukart.wordpress.com/
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Norway/NTNU

Er dette gode nok kart/romsøk for et av de sterkeste miljø for teknologi/GIS/søk?2 kommentarer:

Rune M. Andersen sa...

Nå er konkurransen åpen: Bidra og vinn gavekort på 3000 kr.

csaetre sa...

Veldig fint om noen fra Gruppen for Geomatikk, alternativt en geomatikk student fra IVT-fakultetet, kunne vinne "Beste bidragsyter til NTNUs campusområder"! :)