tirsdag 13. mai 2008

WikiLoc

WikiLoc er en glimrende side for folk som er interessert i friluftsliv.
Her kan man laste opp GPS-track av en sykkeltur, skitur, padletur, fjelltur, ballongferder....ja, egentlig alt som er av interesse. Tracket blir så presentert i google maps, og man kan legge inn informasjon som vanskelighetsgrad, bilder fra turen, tid osv. Høydeprofilen genereres selvfølgelig automatisk.

Så dersom du er på jakt etter en fin skiløype i et bestemt område, er det bare å zoome inn, så dukker det kanskje opp en fin løype, som du da selvsagt kan laste ned. Problemet er selvsagt at slike tjenester er avhengig av at folk bruker dem, og laster opp informasjon. Og på det nåværende tidspunkt er det ikke alt for stort utvalg av ruter i Norge iallefall. Så spre ordet!
Selv har jeg lastet opp 5-6 ruter fra Trondheim og Spania, under brukernavnet "kvinnesl".

Idèen er kjempebra, selv om brukergrensesnittet kan være litt knotete til tider. Men det satser vi på ordner seg etterhvert som flere folk tar systemet i bruk.

Da er det vel bare å sette igang å laste opp!

2 kommentarer:

Alexander Nossum sa...

Dette høres skremmende nærme en løsning på den ene foreslåtte prosjektoppgaven for 5. klasse: "Online løypekart for Trondheim". :)

Atle Sveen sa...

Nja, veit ikke om jeg er helt enig i det. Det hadde vært en killer-funkson i en slik løsninge, men man kan vel ikke si google maps er noen jævler på løypekart?

Ihvertfall ikke hvis man tenker på endring av traseer, temperaturer etc.

Ellers så dette ut som en spennende løsning, man kan gjøre mye fornuftig med gps-tracks. Bare det å tenke på å generere en høydeprofil er jo kjempesmart! Hvordan blir det hvis det blir alt for mange "løyper" i et område, blir kartet alt for knotete, eller er dette løst på en smart måte?