torsdag 29. november 2007

Google: Posisjonering på mobil uten gps

Digi.no har en sak om den nye versjonen av Google Maps for mobiler som skal klare posisjonering uten bruk av GPS, det er snakk om bruk av ID-informasjon fra basestasjonene i mobilnettet for å beregne omtrentlig posisjon.

Dette er vel i og for seg ikke noe nytt, men det å bruke det på den måten er vel en "first-timer"? Nøyaktigheten blir vel også så-som-så, men hvor mye nøyaktighet trenger man egentlig i en slik applikasjon?

Digi mener MyLocation, som funksjonaliteten heter, kan brukes på alle BlackBerry-enheter, alle enheter med Symbian Series 60 3rd Edition, de fleste Windows Mobile-enheter, nyere Sony Ericsson-enheter og enkelte Motorola-modeller.

2 kommentarer:

Alexander Nossum sa...

Jøss! Leste nettopp den blogposten før denne ticket inn i readeren:)

Uansett, er nok det første store, rene kartapp. som bruker dette. Hørte noen rykter om at Nokia's N95 i sin nyeste firmware tok i bruk GSM-posisjonering (triangulering eller doppler?) for å hjelpe GPS motoren sin. N95 bruker ihvertfall A-GPS som hjelpemiddel.

Men er veldig interessant - og visstnok forbausende nøyaktig. Burde være store muligheter for litt (kvasi)forskning i Trondheim med kombinasjonen; (A-)GPS, GSM, WLAN, Bluetooth. En litt intelligent agent ville jo nesten kunne snappe opp posisjonen uansett da. Men nøyaktig (cm) blir det nok ikke:)

Alexander Nossum sa...

BTW: litt linker
http://googlemobile.blogspot.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS