tirsdag 12. mai 2009

GodTur.no og kartkvalitet

Twitter, alexanno:
"GodTur.no lansert, noen mener høykvalitetskart, jeg mener lavkvalitet: http://twitpic.com/50ynu Finner du turen? Papirkart er ikke webkart."

Hva synes du?

Uansett bra med økende interesse for karttjenester - når skal trenden vri seg mot å tilby kartinformasjonen? Typisk WMS/WFS/KML etc.

3 kommentarer:

kvinnesl sa...

Er forsåvidt enig med deg i at selve turen var elendig visualisert. Eller så syns jeg kartet i seg selv var ganske bra. Husk på at de som er på tur som regel er vandt til å lese slike kart. Hadde selvsagt vært bra om man kunne klikke på allslags veier og andre ting for å få opp info, men å f.eks ta i bruk WFS egner seg sjeldent til å vise mer enn 100 features. Det er en grunn til at applikasjonen er så rask som den er.

Hva var det du syns var så dårlig med den?

Jeg stiller heller spørsmål ved det funksjonelle her:
- For det første bruker jeg aldri ikoner for å zoome. Shift + klikk for bounding box er det eneste jeg bruker (mulig jeg er sær).
- Ellers så sliter de litt med checkboxene, som ser ut til å skru av og på ting når de selv føler for det.
- Ser ikke helt poenget med at bare halve skjermen brukes.
- Pop-upen når man klikker på løype bør inneholde mer informasjon. (langde, høydeprofil, etc)
- Savner mulighet for å laste opp GPS data.

Ellers er det jo positivt at de har tatt i bruk OpenLayers! Jeg likte også funksjonen for å få opp værmelding på stedt man klikker i kartet.

Alt i alt syns jeg dette er et av de bedre kartene jeg har sett!

kvinnesl sa...

Dårlig background research av meg. Ser nå at de tilbyr opp og nedlasting av GPS data. Det er jo bra!

Alexander Nossum sa...

Absolutt sant - er et av de bedre kartsystemene.

Jeg ser absolutt poenget med at bakgrunnskartene tilnærmes det brukeren er tilvendt av papirkart - det er nok lurt, alt i alt. Men:
- Visning av enkeltruter (i.e. primærinformasjon) faller jo helt igjennom. En tynn gråaktig strek med et relativt lite ikon i svermen av farger/høydekurver/veier gjør det vanskelig å se øyeblikkelig turen.

Jeg tror for mye vekt er lagt i bakgrunnskartene ift. hva man faktisk vil vise (turer spesielt). Men det kan jo være meg også da. Bakgrunnskartene er unektelig veldig viktige.

WMS/WFS/KML kommentaren min beror på det faktum at det etterhvert finnes veldig mange (~identiske) systemer som tilbyr _ulik_ informasjon (i.e. hytter DNT vs. statsskog etc). Det er jo ikke en fordel for oss, kundene, vi vil jo ha all informasjon lett tilgjengelig - i det verktøyet/klienten vi ønsker - tror jeg. Å tilby en solid API tilgang på informasjonen har jo tidligere vist seg svært lønnsomt (i.e. Twitter, Facebook, Google, Yahoo ......) :)

Men forretningskonseptet må nok endres tilsvarende også isåmåte.