mandag 3. september 2007

72% vil ha GPS på mobil

Ifølge en ny undersøkelse er 37% av nordmenn villige til å betale ekstra for innebygget GPS i mobilen, mens 72% er interessert i å ha gps på mobilen.

Hvis disse spådommene oppfylles vil andelen GPS-brukere øke stort samtidig som frekvensen av bruken øker. Teknisk ukeblad har mer på http://www.tu.no/snadder/article109427.ece

2 kommentarer:

alexanno sa...

Hvis 72% av alle som har mobiltelefon aktivt bruker GPS vil det bli et ekstremt marked for kartapplikasjoner på disse platformene! Med 3G og raskere nett vil integrasjonen mellom allerede eksisterende web-services og mobil endelig bli realiserbart! Jeg kjenner ikke til at det finnes noen virkelig store og seriøse aktører som har software for dette markedet, vet noen om noen?

Atle Sveen sa...

Jeg har heller aldri hørt om noen som er store på dette, men vil vel tro at de som lever av å produsere gps-mottakere for bla.a. bilnavigasjon etc vil prøve å slenge seg på dette.

Samtidig vil vel mobilprodusentene som f.eks Nokia prøve å gjøre sitt beste for å beholde markedet for seg selv. Kan jo bli spennende å se om man ender opp med å kjøpe "mobil med gps" eller "gps med mobil", tror jeg vet hva jeg ville vedda på.. :)